Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bugarski predsjednik surađivao s komunističkom tajnom službom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski predsjednik Georgi Parvanov je prema službenim rezultatima istrage državnog povjerenstva za lustraciju surađivao sa sigurnosnom službom komunističkog režima u svojoj zemlji.

Prema istrazi, čiji su rezultati službeno objavljeni u četvrtak u Sofiji, Parvanov je pod kodnim imenom "Goze" od 4. listopada 1989. do 16. srpnja 1993. surađivao s glavnom političkom direkcijom Državne službe sigurnosti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Parvanov koji je prije godinu dana javno priznao da je surađivao s tajnim službama najavio je da će sada sve dokumente iz njegovog dosjea u sigurnosnim službama objaviti na internetskoj adresi Ureda bugarskog predsjednika. 

Parvanov je 2006. godine javno priznao da je kao povjesničar i stručnjak za pitanja Makedonije redigirao knjigu napisanu po nalogu tajne službe, a da u tom trenutku zapravo nije znao tko mu je pravi poslodavac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene