Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike predsjednika Bugarske:

'Putin vodi politiku 19. stoljeća, a Rusija je agresivna država'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija 'mora naučiti da ima partnere a ne vazale i podanike', poručio je Rosen Plevnelijev.

Bugarski predsjednik Rosen Plevnelijev oštro je kritizirao Rusiju nazvavši je 'nacionalističkom i agresivnom' državom, u razgovoru za njemački dnevnik koji će izaći u subotu, dan uoči izbora u toj najsiromašnijoj zemlji Europske unije.

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

'Rusija je nacionalistička i agresivna država', upozorio je predsjednik u razgovoru za Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), navodi se u dijelu razgovora objavljenom u petak.

Rusija 'mora naučiti da ima partnere a ne vazale i podanike', dodao je, ocijenivši da predsjednik Vladimir Putin vodi 'politiku iz 19. stoljeća', smjerajući na sukob u Ukrajini i na pokušaje Moskve da vrši politički i gospodarski utjecaj na Bugarsku, rekao je.

Ruski predsjednik misli da su pad Berlinskog zida i raspad Sovjetskog Saveza bili katastrofa, 'iz čega proistječe tumačenje povijesti koje je u suprotnosti s Europom i s njezinim vrijednostima', dodao je Plevnelijev.

Evo što je Putin poručio Ukrajini!

Predsjednik u Bugarskoj ima tek počasnu dužnost. Po ustavu zastupa Bugarsku u međunarodnim odnosima, ali politiku određuje vlada.

Osamnaest mjeseci nakon prosvjeda u kojima je svrgnut s vlasti, Bojko Borisov se priprema za pobjedu na nedjeljnim parlamentarnim izborima u zemlji koja stenje pod gomilom problema - gospodarskom krizom, siromaštvom, korupcijom - i trpi zbog ozbiljne političke nestabilnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene