Deset osoba je poginulo, a tri su nestale u poplavi koja je u četvrtak zahvatila sjeveroistok Bugarske, priopćio je bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetlin Jovčev.


Trupla devetero ljudi, među kojima je dvoje djece, pronađena su u predgrađu Varne, najvećeg bugarskog grada na Crnome moru i jedno u okolici Dobriča, blizu Dunava, dodao je.

Vezani članci Slika nije dostupna NEVRIJEME U HRVATSKOJ - Kritično u Lekeniku, stotinjak kuća okruženo vodom Slika nije dostupna FOTO Borba s vodom: Letovanić ponovno poplavljen

'Stanje se počinje normalizirati, ali je i dalje kritično', kazao je Jovčev.

U četvrtak poslijepodne na Varnu se obrušilo olujno nevrijeme nakon tri tjedna kiše. Južno predgrađe Asparuhovo poplavljeno je zbog kiše, rekao je gradonačelnik Ivan Portnih.

U Varni je voda, visoka i do dva metra, ušla u kuće, među kojima su se neke i urušile, a desetke automobila je odnijela vodena bujica. Šteta je velika, ali procjena još traje.

Poplave diljem Velike Britanije: 'Ne približavajte se obali, iznimno je opasna'!

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom sručilo se u četvrtak na čitavu zemlju. Poplavljena su mnoga mjesta i turistički kampovi na Crnome moru, gdje je sezona počela kasnije zbog kišnog proljeća.

Iz pokrajine Veliko Trnovo evakuirano je četrdesetak ljudi, a s područja Dobriča 150, rekao je Jovčev. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook