Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trofejno oružje?

Budimiru počelo suđenje za nezakonito držanje oružja: 'Ne osjećam se krivim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živko Budimir danas se izjasnio nevinim po pitanju nezakonitog držanja oružja.

Na općinskom sudu u Sarajevu u petak je počelo suđenje predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Živku Budimiru po optužnici koja ga tereti za nedopušteno držanje oružja, a on se tom prigodom izjasnio kako se ne osjeća krivim.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

'Ne osjećam se krivim', kazao je Budimir dodajući kako vjeruje da će se to i dokazati na suđenju jer ima povjerenje u pravosudne institucije.

Optužnica protiv Budimira podignuta je nakon što su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretražujući njegov ured u travnju u njemu pronašli pištolj za kojega predsjednik FBiH nije imao dozvolu.

Pretraga Budimirova ureda tada je provedena u sklopu istrage koju protiv njega vodi državno tužiteljstvo i koje ga sumnjiči za korupciju odnosno protuzakonito davanje pomilovanja osuđenicima.

>> Živko Budimir jamči svojom čašću da nije korumpiran

Budimir je nakon toga proveo u pritvoru gotovo mjeseca dana a pušten je na temelju ocijene Ustavnog suda BiH da su mu prekršena ustavom i zakonima zajamčena prava.

Istraga za korupciju i dalje traje. a do sada je podignuta tek optužnica za nezakonito držanje oružja za što je najveća zapriječena kazna tri godine zatvora.

Tužitelj Sanjin Bogunić u petak je najavio izvođenje svjedoka i predstavljanje dokaza koji bi trebali potvrditi da je Budimir prekršio zakon.

Odvjetnik Ragib Hadžić također je najavio dovođenje svjedoka i izvođenje dokaza koji će potvrditi da Budimir nije kriv.

Ustvrdio je kako je Budimir pištolj nabavio zakonito objašnjavajući kako je riječ o 'trofejnom oružju' koje je predsjednik FBiH dobio kao dar.

Uz sporni, Budimir posjeduje još dva pištolja za koje ima uredne dozvole. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene