Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bruxelles: Pronađena UN-ova veleposlanica Waris Dirie

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša manekenka somalskog podrijetla Waris Dirie, veleposlanica UN-a za borbu protiv genitalnog obrezivanja žena, koja je nestala u noći s utorka na srijedu u Bruxellesu, u petak je pronađena živa, izvijestile su vlasti tog grada.

Pronađena je poslije podne u Bruxellesu, izjavio je neimenovani izvor, koji nije raspolagao podacima o tome gdje je Dirie provela vrijeme od nestanka, koji je zabrinuo belgijske vlasti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Dirie, naturaliziranoj Austrijanki, zameo se svaki trag nakon što je između 3 i 4 sata ujutro u srijedu ušla u jedan taksi kako bi se vratila u svoj hotel u Bruxellesu.

Nedavno je objavila knjigu "Pustinjski cvijet" u kojoj je progovorila o strašnom činu obrezivanja afričkih djevojčica, uključujući i vlastito traumatično iskustvo. Objavila je ukupno četiri autobiografske knjige, a iz Somalije je pobjegla nakon prisilne udaje u dobi od 13 godina.

Waris Dirie u petak je trebala doći u nizozemski grad Kerkrade, gdje joj je trebala biti uručena nagrada Zaklade Euriade, a u subotu je u Bruxellesu trebala održati konferenciju o obrezivanju djevojčica u povodu svjetskog Dana žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene