Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Objavili video

Brutalna propaganda IS-a: Dječak upucao dva ruska špijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se autentičnost snimke ne može provjeriti, stručnjaci upozoravaju na sve češće pojavljivanje djece u zločinima koji se predstavljaju u filmovima Islamske države.

Militanti Islamske države objavili su propagandi video koji prikazuje 10-godišnjeg dječaka koji navodno u pustinji izvršava ubojstvo dvojice muškaraca koji su 'priznali da su ruski špijuni'.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

DAN TIŠINE - Hrvatski novinari odaju počast stradalim kolegama

Video je objavljen putem IS-ovog službenog propagandnog kanala al-Hayat, samo nekoliko dana nakon videa u kojem dijete staro oko 14 godina navodno provodi samoubilački bombaški napad u iračkoj provinciji Salahuddin.

FOTO Džihadisti fotografijama djece s oružjem preplavili Twitter

Iako se ne može provjeriti autentičnost snimke pogubljenja, stručnjaci upozoravaju na povećanu upotrebu djece u zločinima koji su predstavljeni u filmovima IS-a.

Islamska država ima poseban odjel koji se bavi izradom propagandnih spotova namijenjenih međunarodnoj publici. Posljednji objavljeni video tako uključuje prijevod na engleski jezik. U njemu se tvrdi da su 'ruski špijuni ponudili novac za podatke o borcima koje bi onda poslali u Rusiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene