Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 49 osoba smatra se nestalima

Broj mrtvih u ruskoj hidrocentrali porastao na 26

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u nesreći u ruskoj u hidrocentrali Sajano Šušenskaja u Sibiru porastao je na 26, a još se 49 osoba smatra nestalima, objavilo je rusko ministarstvo za hitna stanja.

Spasioci su oko hidrocentrale koja se nalazi oko 4.300 kilometara istočno od Moskve, tijekom noći pronašli još sedam tijela. Gotovo 2.000 ljudi, spasioca, stručnjaka i zaposlenika, mobilizirano je na obalama rijeke Jenisej, tragajući za nestalima i na uklanjanju ruševina dijela centrale.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

>> Nakon nesreće u Sibiru Putin traži nadzor

Nesreća u kojoj je u ponedjeljak uništena trećina postrojenja, prvo se pripisivala naglom porastu tlaka vode u jednoj od deset turbina u centrali, koji je uzrokovao 'hidraulični udar' i uništio veći dio zgrade, ali se istražuju i drugi mogući uzroci. Mjesto nesreće danas bi trebao posjetiti premijer Vladimir Putin. Sajano Šušenskaja najveća je hidrocentrala u Rusiji i četvrta po veličini u svijetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene