Broj mrtvih u poplavama izazvanih monsunom u Indiji popeo se na 154 osobe, a poplavama je pogođeno više od milijun stanovnika, objavile su u nedjelju dužnosnici.

Galerija


Najmanje 60 ljudi je poginulo, a oko 229.000 je premješteno u kampove u južnoj Kerali od četvrtka, navode dužnosnici Ureda za upravljanje katastrofama.

Vezani članci Zastave spuštene na pola koplja na srednjoj školi koju je pohađala ubijena učenica - 2 Mali Lošinj subotu i nedjelju proglasio danima žalosti, zastave se spuštaju na pola koplja, a na javnim mjestima neće biti kulturnih ili zabavnih događaja Velike poplave u Indiji (Foto: AFP) - 2 Strašne posljedice enormnih padalina: Poginulo najmanje 35 ljudi, a vrijeme se i dalje ne smiruje

"Situacija s poplavama se ne stišava, a službe su na visokom stupnju pripravnosti u šest okruga. Brojne smrti zabilježene su zbog odrona u okruzima Wayanad i Malappuram", rekao je službenik.

Još 34 osobe su poginule, a 481.000 ih je razmješteno ili evakuirano na sigurno u susjednu Karnataku.

Najmanje 30 ih je stradalo, a 400.000 je pogođeno poplavama u zapadnoj Maharashtri od ponedjeljka.

Kerala, Karnataka i Maharashtra su najteže pogođene, ali i druge države su izvijestile o poplavama, među kojima su Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa i Andhra Pradesh.

Vojska, mornarica i zračne snage raspoređene su u pogođenim saveznim državama.

Indijska monsunska sezona koja traje od lipnja do rujna donosi jake kiše koje su bitne za poljoprivredu, ali uzrokuju ogromne štete i stradanja.

Deseci su poginuli u poplavama u Indiji u istočnim državama Bihar i Assam prošlog mjeseca. U poplavama su oštećene farme, domovi i infrastruktura. (Hina)