Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP)
Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP)

Četiri dana nakon što ju je poplava odnijela iz njezina doma na jugu Filipina, 25-godišnja Filipinka spašena je na moru, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.


Dianu Salim spasio je teretni brod u vodama oko pokrajine Antique, 900 kilometara sjeverno od njezina doma u gradu Sibucu u pokrajini Zamboanga del Norte, jednoj od najpogođenijih tajfunom Temblin.

Vezani članci Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Objavljene dramatične snimke: Nakon Filipina supertajfun hara Hong Kongom Tajfun na Filipinima (Foto: AFP) - 6 Supertajfun Mangkhut opustošio Filipine, uzeo najmanje 14 života i krenuo prema kineskoj obali

Kada ju je brod opazio na Božić nešto prije zore, plutala je na krhotinama koje su se odvojile od kuće koju je u petak odnijela poplava.

"Spašavanje Diane drži nas u nadi da ima još preživjelih", rekao je gradonačelnik Sibuca lokalnom radiju.

Tajfun Tembin opustošio je Filipine ostavivši za sobom najmanje 230 mrtvih i velik broj nestalih u poplavama i odronima tla u južnom dijelu zemlje.

Još se traga za oko nestalih 120 ljudi u pogođenoj pokrajini Mindanao, rekli su policija i lokalne službe za izvanredna stanja te dodali da je više od 40.000 osoba smješteno u prihvatilišta. (Hina)