Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP)
Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP) Foto: Afp

Četiri dana nakon što ju je poplava odnijela iz njezina doma na jugu Filipina, 25-godišnja Filipinka spašena je na moru, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.


Dianu Salim spasio je teretni brod u vodama oko pokrajine Antique, 900 kilometara sjeverno od njezina doma u gradu Sibucu u pokrajini Zamboanga del Norte, jednoj od najpogođenijih tajfunom Temblin.

Vezani članci Poplava Županja Voda ulazila u podrume i kuće: U Županji se otklanjaju posljedice velikog nevremena, vatrogasci od jutra na terenu Tajfun Vamco na Filipinima - 3 Snažan tajfun pogodio Filipine: Poginulo najmanje 67 ljudi, hitne službe dostavljaju pomoć stanovnicima

Kada ju je brod opazio na Božić nešto prije zore, plutala je na krhotinama koje su se odvojile od kuće koju je u petak odnijela poplava.

"Spašavanje Diane drži nas u nadi da ima još preživjelih", rekao je gradonačelnik Sibuca lokalnom radiju.

Tajfun Tembin opustošio je Filipine ostavivši za sobom najmanje 230 mrtvih i velik broj nestalih u poplavama i odronima tla u južnom dijelu zemlje.

Još se traga za oko nestalih 120 ljudi u pogođenoj pokrajini Mindanao, rekli su policija i lokalne službe za izvanredna stanja te dodali da je više od 40.000 osoba smješteno u prihvatilišta. (Hina)