Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka avantura počela

Brod od plastičnih boca krenuo za Sydney

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poput plastične patke, katamaran Plastiki pluta na vodi, izgleda pomalo nezgrapno ali ipak stabilno što je doista velika stvar imajući na umu da je gotovo potpuno izrađen od plastike.

Graditelji su iskoristili 12.500 plastičnih boca da bi izgradili brod koji je u subotu krenuo na put od San Francisca do Sydneya. 'Krenuli smo, avantura počinje', rekao je graditelj broda David de Rothschild na Twitteru, nakon što je brod iz grada Sausalita u Kalifoniji isplovio na tromjesečno putovanje. Brod je poput plutajuće boce s porukom našem društvu: recikliranjem sirovina kao što su plastične boce možemo smanjiti onečišćenje koje ti materijali nanose našim oceanima.

Pročitajte i ovo Automobili - 3 Muke po parkingu Pravilnici se nisu mijenjali desetljećima: "Stisnem se koliko mogu, ali drugi ne paze" Slika nije dostupna VELIKI KORAK ZA OČUVANJE PRIRODE Otkriće koje bi moglo promijeniti svijet: Znanstvenici slučajno stvorili enzim koji "jede" plastične boce

U gradnju broda ugrađeno je mnoštvo inovacija i puno rada, rekao je aktivist za zaštitu priroda Rothschild u Sausalitu gdje je Plastiki bio usidren prošloga tjedna podno slavnog mosta Golden Gate. Rothschild, britanski avanturist i sin bogatog bankara koji je 2006. pješice obišao Arktik, na put je krenuo s petero članova posade.

Ideju da izgradi brod od recikliranih plastičnih boca 31-godišnji avanturist dobio je prije četiri godine nakon što je objavljen izvještaj UN-a o zagađenju svjetskih oceana. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene