Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brod i naftna platforma jedva izbjegli sudar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se sudar pokvarenog teretnog broda nosivosti više od 4,000 tona s naftnom platformom Murdoch u Sjevernom moru činio gotovo neizbježnim, to se, srećom, ipak nije dogodilo.

'Računica pokazuje da postoji vrlo velika mogućnost da teretni brod udari u platformu između 22 sata i ponoći po srednjoeuropskom vremenu', rekao je dužnosnik obalne straže Micheal Mulford.

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ

Brod se pokvario tijekom popodneva oko 14 kilometara od platforme. Njegovo plutanje uspjela je usporiti posada izbacivanjem sidra. 

Spasilačke su službe preventivno evakuirale tridesetoricu radnika s plinske platforme, a tvrtka ConocoPhillips koja njome upravlja obustavila je proizvodnju.

Brod Vindo prošao je oko 23 sata nedaleko pokraj platforme na jugu Sjevernoga mora, 43 kilometra od britanske istočne obale.

Posada broda Vindo koji prevozi 4200 tona gnojiva pokušala je pokrenuti motore, a prema brodu su poslani i remorkeri da ga pokušaju skrenuti s putanje. Helikopteri su bili u stanju pripravnosti da na vrijeme s Vinda evakuiraju devetočlanu posadu.

Tony Tewton iz obalne straže Humbera koja nadzire operaciju
spašavanja rekao je da su uvjeti bilo "veoma teški", vjetar snažan, a valovi visoki i šest metara.

Vindo se pokvario u četvrtak poslijepodne 14 kilometara od
platforme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene