Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski zrakoplov sa 189 putnika za dlaku je izbjegao sudbinu ruskog koji se prošlog tjedna srušio na poluotoku Sinaju u Egiptu.


Avion kompanije Thomson koji je s turistima poletio također iz Sharm el Sheikha spašen je samo zahvaljujući brzoj reakciji pilota koji je primijetio da na 300-tinjak metara od njih nebo para raketa! Uspio je skrenuti letjelici s putanje koja bi sigurno dovela do velike tragedije.

Vezani članci Peter Brodek Slovačka crkva upotrijebila ''tešku artiljeriju'': Iz aviona blagoslovili državu relikvijom koja nije korištena od 19. stoljeća Avion parkiran u dvorištu obiteljske kuće u Zaboku (Foto: Zagorje.com) U srce Zagorja "sletio" avion: "Moja ideja graniči s ludošću, ali bio sam spreman na sve"

POKAZALA ANALIZA CRNE KUTIJE 'Ruski zrakoplov srušio se nakon eksplozije'

Ovaj se incident dogodio u kolovozu, a potvrdili su ga i nadležni u Velikoj Britaniji. Istraga je ipak pokazala da nije bilo riječi o planiranom napadu na zrakoplov već o projektilu koji povezan s vježbama egipatske vojske, piše Sky News.

Za pad ruskog zrakoplova odgovornost je preuzela Islamska država. Stručnjaci, međutim, ne vjeruju da militanti imaju oružje koje ima domet do visine od 10 kilometara stoga i sumnjaju da je srušten bombomk koja je postavljena u dio s prtljagom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook