Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski vojnici se povukli iz Basre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske postrojbe u Basri napustile su posljednju bazu u tom gradu na jugu Iraka, a irački vojnici zauzeli su svoja mjesta u ponedjeljak ujutro, kazao je irački vojni dužnosnik.

Kontingent od 500 britanskih vojnika dovršio je povlačenje u noći s nedjelje na ponedjeljak iz palače koju su zauzimali u gradu i predao je iračkoj vojsci, kazao je general Mohan Fahed, zapovjednik vojnih operacija u Basri, javlja agencija France Presse.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost"

"Iračka vojska preuzela je nadzor nad tom zonom koja je odsad zabranjena", dodao je on.

Potpunim povlačenjem iz Basre okončana je britanska vojna nazočnost u tom naftnom centru Iraka po prvi put nakon što je invazija koju su predvodile Sjedinjene Države srušila Saddama Husseina 2003.

Povlačenje je još jedan korak prema predaji cijele pokrajine Basra pod kontrolu Iračana i utiranje puta ka konačnom povlačenju britanskih saga iz Iraka, navodi agencija Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene