Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski laburisti teško poraženi na lokalnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora održanih u četvrtak, britanski laburisti doživjeli su najveći poraz u posljednjih 40 godina, što je velik udarac za premijera Gordona Browna kojemu su jučerašnji izbori bili prvi veliki test nakon preuzimanja dužnosti od prethodnika Tonya Blaira u lipnju prošle godine.

"Ako se gospodarska kriza nastavi do 2010., Brown je gotov", smatra predstavnik britanske anketarske tvrtke MORI, dodajući kako bi to moglo utjecati na promjenu vlasti na predstojećim parlamentarnim izborima 2010. godine.

Pročitajte i ovo Denis Bećirović IZBORI U BIH Povećava se prednost Komšića i Bećirovića, Dodik se bori, oglasio se i Čović, a Čavara poručio: ''Schmidt je trebao poništiti odluke prethodnika'' Slika nije dostupna johnson uskoro bivši? Novi šok za premijera! I treći ministar dao ostavku, stranka mu okreće leđa: "On treba otići..."

Nakon prebrojenih dvije trećine glasova u Engleskoj i Walesu, poznato je da su konzervativci ondje osvojili 44 posto, a laburisti samo 24 posto glasova birača. Laburisti su tako završili tek na trećem mjestu budući da su liberalni demokrati, prema preliminarnim rezultatima, osvojili 25 posto glasova.

Neki članovi parlamenta iz laburističkih redova danas su već počeli pozivati na "promjene u vodstvu" Laburističke stranke, no ministar vanjskih poslova David Miliband pokušao je poraz laburista na lokalnim izborima prikazati prolaznim.

Naime, Brownovi bliski suradnici smatraju kako se povremeno mogu očekivati određeni manji padovi, a visoki dužnosnik laburista Geoffrey Hoon smatra kako "nema nikakve krize".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene