Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Laburistička stranka premijera Gordona Browna, koja je sudeći po javnom mnijenju u zaostatku, smanjila je razmak za konzervativnom strankom uoči njezine godišnje konferencije, prema najnovijem ispitivanju objavljenom u subotu.


Dok se konferencija konzervativaca treba otvoriti u nedjelju u Birminghamu, ispitivanje koje je proveo ICM za The Guardian daje 32 posto namjeravanih glasova laburistima što predstavlja napredak od tri posto dok konzervativci padaju na 41 posto.

Vezani članci Slika nije dostupna Ova studentica je PRAVA pobjednica izbora u Velikoj Britaniji Slika nije dostupna Konzervativci i Laburisti izjednačeni uoči izbora u Velikoj Britaniji

Ispitivanje "sugerira da bi se birači mogli vratiti laburistima u kontekstu straha od svjetske ekonomske krize te ističe bojazan torijevaca da im još preostaje završno uvjeravanje biračkog tijela", ističe dnevnik lijevog centra The Guardian.

Laburisti o kojima mjesecima kruže glasine o puču protiv šefa, zaostaju u ispitivanjima daleko iza konzervativaca mladog Davida Camerona (41) dok parlamentarni izbori moraju biti sazvani najkasnije u svibnju 2010.

Gordon Brown suočio se zadnjih tjedana s pozivima na obnovu vodstva stranke jer su četiri zastupnika podnijela ostavke na niža mjesta u vladi dok ih je 12 pozvalo da se otvori natječaj za novog čelnika.

U ključnom govoru pred delegatima svoje stranke u Manchesteru Gordon Brown je istaknuo da teška ekonomska situacija u Velikoj Britaniji "nije trenutak za novajliju", misleći na vođu oporbe.