Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanski laburisti smanjili zaostatak za konzervativcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laburistička stranka premijera Gordona Browna, koja je sudeći po javnom mnijenju u zaostatku, smanjila je razmak za konzervativnom strankom uoči njezine godišnje konferencije, prema najnovijem ispitivanju objavljenom u subotu.

Dok se konferencija konzervativaca treba otvoriti u nedjelju u Birminghamu, ispitivanje koje je proveo ICM za The Guardian daje 32 posto namjeravanih glasova laburistima što predstavlja napredak od tri posto dok konzervativci padaju na 41 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjeda konzervativaca u Velikoj Britaniji Cameron osvojio većinu u parlamentu, Clegg, Milliband i Farage dali ostavku Slika nije dostupna Ostvarila senzacionalan rezultat Ova studentica je PRAVA pobjednica izbora u Velikoj Britaniji

Ispitivanje "sugerira da bi se birači mogli vratiti laburistima u kontekstu straha od svjetske ekonomske krize te ističe bojazan torijevaca da im još preostaje završno uvjeravanje biračkog tijela", ističe dnevnik lijevog centra The Guardian.

Laburisti o kojima mjesecima kruže glasine o puču protiv šefa, zaostaju u ispitivanjima daleko iza konzervativaca mladog Davida Camerona (41) dok parlamentarni izbori moraju biti sazvani najkasnije u svibnju 2010.

Gordon Brown suočio se zadnjih tjedana s pozivima na obnovu vodstva stranke jer su četiri zastupnika podnijela ostavke na niža mjesta u vladi dok ih je 12 pozvalo da se otvori natječaj za novog čelnika.

U ključnom govoru pred delegatima svoje stranke u Manchesteru Gordon Brown je istaknuo da teška ekonomska situacija u Velikoj Britaniji "nije trenutak za novajliju", misleći na vođu oporbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene