Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britansko ministarstvo obrane objavilo je jučer da je ukradeno računalo s osobnim podacima oko 600.000 potencijalnih vojnih novaka, što se vladi dogodilo već nekoliko puta.


"Prenosivo računalo jednog časnika Royal Navyja ukradeno je u Birminghamu prošlog tjedna u noći između 9. i 10. siječnja", navelo je ministarstvo u priopćenju.

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite U zadnja 24 sata u Hrvatskoj tri novooboljela od koronavirusa, dva slučaja iz Zagreba i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije Nova stradavanja, cesta odnijela 213 života (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na cestama poginulo više od 200 ljudi: Iznenađujući podaci o starosti vozača koji uzrokuju nesreće

Ukradeno računalo je sadržavalo osobne podatke oko 600.000 osoba koji su ili izrazile zanimanje ili su se pridružile mornarici, zrakoplovstvu ili kopnenoj vojsci", precizira se.

Za osobe koje su se prijavile navedeni su brojni podaci poput broja putovnice, socijalnog osiguranja, vozačke dozvole, obiteljskih podataka, itd. dodao je.

Ministarstvo je naglasilo "da krajnje ozbiljno tretira taj gubitak i
obratilo se 3.500 osoba čiji su bankovni računi navedeni u
dokumentima, kao i bankama da obrate pozornost na sve sumnjive transakcije na računima.