Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži ih policija

Još jedna maliciozna podvala: Britanski tisak o pedofilima u kontekstu Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priču o Kennethu i Thomasu Parkeru, braći i osuđivanim pedofilima, britanski tabloid Daily Mail donosi u kontekstu njihovog sudjelovanja u Domovinskom ratu. No, iako poznat kako nepouzdan i nepristran izvor, Daily Mail ne navodi i ostala ratišta u drugim dijelovima svijeta u kojima su sudjelovala braća, inače profesionalni vojnici, odnosno plaćenici.

Blizanci stari 56 godina profesionalni su vojnici koji su sudjelovali u najopasnijim sukobima diljem svijeta, piše Daily Mail. Sada se nalaze na vrhu liste najtraženijih osoba organizacije koja štiti prava djece. Obojica su trenutno u bijegu, te ih traži britanska policija, kao izuzetno opasne kriminalce.
Obojica osuđeni pedofili, čiji se profili nalaze u registru pedofila, prije osude 1993. ratovali su diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj početkom 90-ih. The Coventry Telegraph je izvijestio kako je 1993. godine Ken Parker planirao povratak u Hrvatsku. No, samo par dana prije nego što je planirao doputovati, uhićen je te osuđen zbog pedofilije.
Međutim, ono što tabloid ne spominje i ne objašnjava je očita mogućnost da su britanski policija i pravosuđe imali saznanja o pedofilskim zločinima braće Parker, međutim o tome najvjerojatnije nisu izvijestili hrvatske vlasti. Pedofilija ja strašan zločin i teško kažnjivo djelo. U svakom slučaju, da je jedan od braće uspio pobjeći natrag u Hrvatsku čak i nakon 1993., kako to navodi tabloid, hrvatska bi ga Vlada sigurno odmah izručila Velikoj Britaniji, a vjerojatno ih isključila iz ratnih postrojbi. Nerazumljivo je stoga zašto se takav tekst u Daily Mailu pustio upravo sada, kad je Hrvatska pred zaključenjem pregovora s EU, te svega desetak dana prije presude generalima u Haagu.
Britanija je pak, ako je imala takvih spoznaja, trebala isključiti braću iz profesionalne vojske te obavijestiti Hrvatsku o optužbama protiv njih.
Priča o braći jest isključivo priča o pedofilima i kao takvo uvijek je dobro znati identitet, ali je istodobno nerazumljivo zbog čega je Daily Mail njihovu moguću pedofiliju doveo u vezu s njihovom profesijom. Oni su profesionalni vojnici, 'psi rata', i u kontekstu pedofilije potpuno je nevažno jesu li sudjelovali u Domovinskom ratu ili ne, jednako kao što su nevažna i sva druga, u tekstu Daily Maila nenaznačena, ratišta na kojima bili. 
Ken je u RH sudjelovao u misijama sa skupinom vojnika nazvanom 'Soldiers of Fortune' koja je djelovala s hrvatskim snagama protiv srpskih pobunjenika.
Njegov brat Tom, također se borio u RH u sklopu organizacije Rapid Response Group. Prošli je tjedan njegova fotografija postavljena kao najtraženija na popisu pedofila. Policija pretpostavlja da su braća, koja su vrlo slična, no ipak nisu identična, napustila zemlju. Imaju veze u Francuskoj, Portugalu i Nizozemskoj. 
Ken je osuđen zbog seksualnog odnosa s dječakom i s djevojčicom koji su imali manje od 16 godina. Optužen je za zlostavljanje još jednog dječaka. Thomas je optužen za napad na djevojčicu koja je mlađa od 14 godina, te ima još nekoliko takvih optužbi. Obojica braće osuđivana su i za druga nedjela, a ne samo seksualne prijestupe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Golema akcija "Ovakva akcija do sada nije viđena": Privedeno 80 muškaraca osumnjičenih za pedofiliju, među njima zastupnik, profesor, trener... Slika nije dostupna Jedan uhićen Britanski blizanci pedofili otkriveni u Francuskoj

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene