Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stravično otkriće: Pronađeni podrumi u kojima su mučena djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska je policija pronašla zazidani podrum u centru za odgoj Haut de la Garenne u St. Martinu na otoku Jerseyju za koji se sumnja da je bilo mjesto za mučenje djece. U podrumu su pronašli dokaze koji svjedoče da su se mučenja ondje ipak događala.

'Pronašli smo dokaze koji pokazuju da su neke tvrdnje svjedoka koje smo primili bile točne', rekao je Lenny Harper, šef policije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđena je Monstruozna majka zatvarala sina u pseći kavez i mučila ga skoro do smrti: "Htjela sam ga lijepo odgojiti" Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju"

'Postoje predmeti za koje su svjedoci tvrdili da su ondje bili za vrijeme mučenja', dodao je. 

U podrumu koji je razdijeljen na, zasada otkrivene tri komore, pronađeni su ljudski ostaci, između ostalog i lubanja djeteta, što potiče sumnju da je u ustanovi mučeno 160 žrtava. 

Za mučenja koja su se događala 1960-ih, već je osumnjičeno 40 ljudi, među njima i osobe koje su u to vrijeme bile na pozicijama vlasti u javnom sektoru. 

Svjedoci su optužbe iznijeli na račun mnogih radnika doma, od vozača automobila do medicinskog osoblja koje je ondje radilo, ali šef policije najavio je uhićenja tek nakon što se prikupe svi dokazi. 

Policija je jučer probila betonski pod i otkrila prvu komoru, a u traganju im je pomogao trenirani pas tragač koji je 'imao snažnu reakciju' prilikom pretrage podzemnih prostorija.

Vjeruje se da je u domu za djecu s poremećajem u ponašanju, u St. Martinu živjelo više od 1.000 djece.
 
Tajna doma Haut de la Garenne mogla bi postati jedna od najvećih skandala zlostavljanja djece u Britaniji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene