Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi na IS

ŽESTOKO I BEZ ODGAĐANJA Britanski bombarderi proveli napade na Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski bombarderi proveli su u četvrtak rano ujutro svoje prve zračne napade na Siriju samo nekoliko sati nakon što je parlament odobrio premijeru Davidu Cameronu plan za napad na Islamsku državu (IS) u toj zemlji, potvrdilo je britansko ministarstvo obrane.

Do napada je došlo samo nekoliko sati nakon što su britanski parlamentarni zastupnici glasovali u korist zračnih napada u Siriji. Taj Cameronov plan podržalo je, nakon 10-satne rasprave, 397 zastupnika, dok ih je 223 bilo protiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teroristička prijetnja bez presedana Šef MI6: Islamska država planira napade dok Rusija pustoši Siriju Slika nije dostupna Rijetke informacije 'POMOZITE NAM PRONAĆI ŽIVOT' Zastrašujuća stvarnost života u sirijskom gradu

Četiri Tornado zrakoplova poletjelo je iz baze na Cipru u akciju nedugo nakon glasovanja.

Glasnogovornik ministarstva obrane kazao je da su se zrakoplovi vratili iz "prve ofenzivne operacije nad Sirijom i proveli napade".

Dva od četiri Tornada vratili su se u bazu tri sata nakon što su krenuli u akciju. Očekuje se da će više detalja ministarstvo obrane objaviti u četvrtak.

Velika Britanija poduzela velik korak prema Islamskoj državi

Premijer Cameron zatražio je u srijedu od parlamenta da odobri britanske zračne udare protiv džihadista Islamske države u Siriji, nakon mjeseci natezanja oko toga hoće li dovoljno zastupnika oporbenih laburista poduprijeti tu akciju.

Velika Britanija već sudjeluje u bombardiranju položaja IS-a u Iraku, a zastupnici su sada odlučili da će se London uključiti i u Siriji u zračne napade koalicije pod vodstvom SAD-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene