Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska vlada objavila je radikalne mjere borbe protiv pošasti napada hladnim oružjem, među kojima je sučeljavanje mladih uhvaćenih u posjedu noža s izbodenim žrtvama.


Mjere predviđaju i obvezu delinkventa da posjeti hitnu službu bolnice gdje je primljena žrtva i susretne njegovu obitelj kao i osobe zatočene zbog napada hladnim oružjem, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Vezani članci Rock zvijezde (Foto: thechive.com) Prije nego što su postali rock-zvijezde, i oni su bili nezgrapni srednjoškolci Slika nije dostupna Europljani se osjećaju ugroženo

U glavnim bi crtama mjere trebale biti izložene u utorak, a dio su opširnog plana djelovanja ministarstva unutarnjih poslova, namijenjenog borbi protiv sve većeg broja ubojstava nožem u zemlji. 

>> Panika u Britaniji: U protekla 24 sata izbodeno 6 osoba

Od početka godine u Londonu je nasilnom smrću preminulo 18 adolescenata, među kojima 13 od uboda nožem, ne ubrajajući u to dvojicu mladih Francuza Laurenta Bonoma i Gabriela Fereza.

Ispitivanje javnog mnijenja koje je proveo YouGov za Sunday Times navodi kako je većina roditelja (53 posto) sklona policijskom satu u čitavoj zemlji nakon 21 sat za mlade od 10 do 16 godina. Trideset pet posto ih se zalaže za policijski sat nakon 22 sata.