Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci žele uvođenje policijskog sata za mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada objavila je radikalne mjere borbe protiv pošasti napada hladnim oružjem, među kojima je sučeljavanje mladih uhvaćenih u posjedu noža s izbodenim žrtvama.

Mjere predviđaju i obvezu delinkventa da posjeti hitnu službu bolnice gdje je primljena žrtva i susretne njegovu obitelj kao i osobe zatočene zbog napada hladnim oružjem, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle'' Ustavni sud Pitanje budućnosti Mreža mladih ide na Ustavni sud zbog HDZ-ova zakona: ''Nećemo mirno gledati kako nam se oduzima glas''

U glavnim bi crtama mjere trebale biti izložene u utorak, a dio su opširnog plana djelovanja ministarstva unutarnjih poslova, namijenjenog borbi protiv sve većeg broja ubojstava nožem u zemlji. 

>> Panika u Britaniji: U protekla 24 sata izbodeno 6 osoba

Od početka godine u Londonu je nasilnom smrću preminulo 18 adolescenata, među kojima 13 od uboda nožem, ne ubrajajući u to dvojicu mladih Francuza Laurenta Bonoma i Gabriela Fereza.

Ispitivanje javnog mnijenja koje je proveo YouGov za Sunday Times navodi kako je većina roditelja (53 posto) sklona policijskom satu u čitavoj zemlji nakon 21 sat za mlade od 10 do 16 godina. Trideset pet posto ih se zalaže za policijski sat nakon 22 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene