Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci ubili dvojicu danskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica danskih vojnika koji su 26. rujna izgubili život u Afganistanu u napadu talibana, ubijena su u britanskoj raketnoj paljbi, izvijestila je danska televizija TV2.

Kako navodi TV2, britanski vojnici iz sastava NATO-ovih Međunarodnih snaga za pomoć sigurnosti, vjerujući da se bore s talibanima, ispalili su 6 do 8 raketa na manju utvrdu u kojoj su bila četrnaestorica danskih vojnika na bojišnici u pokrajini Helmand, na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Britanske su postrojbe gotovo sat vremena pucale po danskim vojnicima ne primijetivši da su to saveznici, ubivši Thorbjoerna Olea Reesea i Mikkela Keila Soerensena, izvijestila je televizijska postaja.

Mješovito istražno povjerenstvo danske i britanske vojske još nije objavilo izvješće o tom događaju.

Nakon ovih žrtava, broj danskih vojnika ubijenih u Afganistanu popeo se na šest.

Danski vojnici u Afganistanu kojih je trenutačno oko 550, raspoređeni su uglavnom u pokrajini Helmand, pod britanskim zapovjedništvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene