Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu napetosti

Britanci plaše Argentinu: Na Falklande šalju princa Williama i najskuplji razarač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jeku napetosti s Argentinom oko Falklandskog otočja, Britanci tamo šalju jasnu poruku - svoj najskuplji razarač HMS Dauntless (Neustrašivi) i princa Williama.

Princ William na Falklande će stići u sklopu šestotjedne misije, kao član posade jednog od dva non-stop dežurna spasilačka helikoptera Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, prenosi Washington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dao do znanja što misli Prva papina 'kontroverza': 'Britanci su uzurpirali argentinski teritorij' Slika nije dostupna 'Kradu resurse' Argentina nastavlja s postupcima protiv naftnih tvrtki

Argentina se, s druge strane, oštro pobunila protiv slanja princa Williama u napetu zonu. Dvije zemlje se dugo vremena spore oko Falklandskog otočja i njegove suverenosti, iako taj arhipelag pripada Velikoj Britaniji, koja ga je obranila od Argentinske invazije 1982. godine.

'Sramota je da prijestolonasljednik dolazi u uniformi osvajača', rekao je argentinski ministar vanjskih poslova, a prenosi Telegraph. No William ne dolazi sam, jer je na putu za to otočje i HMS Dauntless, najsuvremeniji britanski razarač.

Jedan pripadnik britanske ratne mornarice poprilično je pompozno opisao mogućnosti Dauntlessa, rekavši kako 'može uništiti sve ratne zrakoplove Južne Amerike, a ne samo Argentine'. S druge strane, glasnogovornik britanske ratne mornarice istaknuo je kako prisutnost princa Williama i razarača na Falklandima ne znače eskalaciju napetosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene