Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jeku napetosti s Argentinom oko Falklandskog otočja, Britanci tamo šalju jasnu poruku - svoj najskuplji razarač HMS Dauntless (Neustrašivi) i princa Williama.


Princ William na Falklande će stići u sklopu šestotjedne misije, kao član posade jednog od dva non-stop dežurna spasilačka helikoptera Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, prenosi Washington Post.

Vezani članci Slika nije dostupna Argentina nastavlja s postupcima protiv naftnih tvrtki Slika nije dostupna Britanija odbija mogućnost pregovora o Falkalndima

Argentina se, s druge strane, oštro pobunila protiv slanja princa Williama u napetu zonu. Dvije zemlje se dugo vremena spore oko Falklandskog otočja i njegove suverenosti, iako taj arhipelag pripada Velikoj Britaniji, koja ga je obranila od Argentinske invazije 1982. godine.

'Sramota je da prijestolonasljednik dolazi u uniformi osvajača', rekao je argentinski ministar vanjskih poslova, a prenosi Telegraph. No William ne dolazi sam, jer je na putu za to otočje i HMS Dauntless, najsuvremeniji britanski razarač.

Jedan pripadnik britanske ratne mornarice poprilično je pompozno opisao mogućnosti Dauntlessa, rekavši kako 'može uništiti sve ratne zrakoplove Južne Amerike, a ne samo Argentine'. S druge strane, glasnogovornik britanske ratne mornarice istaknuo je kako prisutnost princa Williama i razarača na Falklandima ne znače eskalaciju napetosti.