Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa pokazala

Britanci: Bilo tko, samo ne Gordon Brown

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo polovica birača u Velikoj Britaniji drži da bi 'bilo tko' iz Laburističke stranke na vlasti bio bolji od sadašnjeg premijera Gordona Browna, prema istraživanju koje je objavljeno u današnjem izdanju The Timesa.

Od 1.504 ispitanih, 48 posto drži da bi 'doslovno bilo tko' u Laburističkoj stranci bio bolji od Gordona Browna, dok trećina drži da je on najbolji čelnik iz redove te stranke. Ispitivanje instituta Populus potvrđuje jasnu prednost konzervativne oporbe ispred laburista po predizbornoj anketi prije parlamentarnih izbora koji će biti sazvani do lipnja - 41 posto ispitanih će dati glas torijevcima, 27 posto laburistima i 18 posto liberalnim demokratima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogolili emocije pred kamerama VIDEO: Kad političari plaču... Slika nije dostupna Gordon Brown dobio potporu velikog broja zastupnika

To istraživanje je izvedeno prije važnog govora koji će Gordon Brown danas održati na kongresu sindikata. Očekuje se da će britanski čelnik priznati da su potrebni rezovi u javnoj potrošnji kako bi se smanjio proračunski deficit. Laburistička stranka će osim godišnjeg kongresa na kraju mjeseca održati i kongres konzervativne stranke početkom listopada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene