Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eurofob Godfrey Bloom, izbačen je iz parlamenta pošto je govor njemačkoga kolege Martina Schulza usporedio s nacističkim sloganom.


Zatim mu se odbio ispričati i još ga nazvao 'fašistom'. U sklopu vrlo žive rasprave o gospodarskoj krizi, Bloom, inače zastupnik Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva ), uvrijedio je predsjednika kluba zastupnika socijalista koji je tvrdio da europske zemlje trebaju usklađeno djelovati.

>> Za australskog biskupa ateisti su nacisti i ubojice

Vezani članci Mops imena Buddha naučio je dizati desnu šapu uz sieg heil (FOTO: Screenshot) Viralni video će ga odvesti u zatvor? Osuđen je zbog zločina iz mržnje jer je naučio mopsa da diže šapu uz "sieg heil" Slika nije dostupna Zagrebački Židovi, Antifašisti i SNV: Hasanbegoviću nije mjesto u Vladi

'Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer' (jedan narod, jedna država, jedan vođa, što je bio slogan nacističke Njemačke), uzvratio je Bloom Schultzu te izazvao prosvjede u parlamentu.

Na opetovani zahtjev predsjednika EP-a, Poljaka Jerzyja Buzeka, Bloom se odbio ispričati i još dometnuo da je Schulz 'nedemokratski fašist', a tada je Buzek zatražio da napusti dvoranu. To nije prvi put da Bloomova stranka vrijeđa u EP-u jer se predsjednik UKIP-a Nigel Farage 'proslavio' izjavom o predsjedniku Europske unije, Belgijancu Hermanu Van Rompuyu, da ga resi karizma 'krpe za pod' i izgled nižeg bankovnog činovnika.

Sam Martin Schulz već je bio vrijeđan. Talijanski premijer Silvio Berlusconi rekao mu je 2003., da bi bio 'odličan za filmsku ulogu kapoa', židovskog voditelja barake u nacističkom koncentracijskom logoru. (Hina)