Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za Svjetsko prvenstvo

Brazilska policija očistila slam u Riju od dilera i kriminalaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilske vlasti u suradnji s policijom punom parom 'šminkaju' Rio de Janeiro za Svjetsko prvenstvo 2014. te Olimpijske igre 2016.

A u Brazilu se to 'šminkanje' u prvom redu odnosi na čišćenje grada od kriminalaca i dilera. Tako je u spektakularnoj akciji brazilske policije u kojoj je sudjelovalo više od 100 marinaca, 160 specijalaca i 600 običnih policajaca u red doveden jedan od najproblematičnijih dijelova Rio de Janeira - slam Mangueira. Policijske snage imale su podršku oklopnih vozila i helikoptera no u akciji koja je počela u ranu zoru nije ispaljen ni jedan metak. Dileri i kriminalci, naime, davno su napustili to područje doznavši za raciju.

Pročitajte i ovo Poplava u Brazilu (Foto: AFP) - 2 obrušila se brda Krizno stanje u Brazilu: Rio de Janeiro pogodila strašna poplava, najmanje 10 ljudi poginulo Požar u Brazilu (Foto: AFP) - 2 Star 12.000 godina Neprocjenjiv gubitak nakon požara u muzeju: "Luzia je smrtno stradala"

Mangueira se nalazi u blizini Marakane, u njoj živi više od milijun siromašnih Brazilaca, a posljednji je 'očišćeni' slam u blizini slavnoga stadiona na kojem će se igrati utakmice SP-a. Do danas je više od 20 slamova očišćeno od kriminala, a nakon što ih zauzme, policija u njima otvara svoja uporišta kako se bande ne bi vraćale. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene