Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilske vlasti u suradnji s policijom punom parom 'šminkaju' Rio de Janeiro za Svjetsko prvenstvo 2014. te Olimpijske igre 2016.


A u Brazilu se to 'šminkanje' u prvom redu odnosi na čišćenje grada od kriminalaca i dilera. Tako je u spektakularnoj akciji brazilske policije u kojoj je sudjelovalo više od 100 marinaca, 160 specijalaca i 600 običnih policajaca u red doveden jedan od najproblematičnijih dijelova Rio de Janeira - slam Mangueira. Policijske snage imale su podršku oklopnih vozila i helikoptera no u akciji koja je počela u ranu zoru nije ispaljen ni jedan metak. Dileri i kriminalci, naime, davno su napustili to područje doznavši za raciju.

Vezani članci Selfi (Foto: Screenshot/YouTube) Majka priroda ne mari za pokušaje seksi selfija, ali ima dobar smisao za humor Slika nije dostupna Papa Franjo posjetio favele u Rio de Janeiru

Mangueira se nalazi u blizini Marakane, u njoj živi više od milijun siromašnih Brazilaca, a posljednji je 'očišćeni' slam u blizini slavnoga stadiona na kojem će se igrati utakmice SP-a. Do danas je više od 20 slamova očišćeno od kriminala, a nakon što ih zauzme, policija u njima otvara svoja uporišta kako se bande ne bi vraćale. (Agencija Vlm)