Dvije majke iz Brazila strepe čekajući nalaze DNK testa koji će pokazati jesu li njiihovi 9-mjesečni sinovi zamijenjeni u rodilištu nakon rođenja.

Galerija


Francielli Monteiro Garcia i Erivânia da Silva Santos iz grada Alta Floresta na zapadu Brazila podvrgle su se DNK testiranju kako bi utvrdile jesu li majke dječaka koje su u svibnju prošle godine donijele iz rodilišta. 

Vezani članci Rodilje morale izaći iz Petrove nakon potresa Najmanji sada trebaju našu pomoć: U potresu iz Petrove spašavali nedonoščad, ali je odjel teško stradao Slika nije dostupna Ostojić: Zamjena mrtvih beba je velik propust, bit će sankcija

Šokantnu pogrešku otkrio je slučajan sastanak majki u klinici, i to 5 mjeseci nakon rođenja beba. Na rutinskom pregledu kod pedijatra Francielli je primijetila sličnost druge bebe s njezinim suprugom. Kontaktirala je Erivâniju i tijekom razgovora su shvatile da su djeca vjerojatno zamijenjena u bolnici. Erivânia da Silva Santos rodila je isti dan u istoj bolnici, piše Globo.

Francielli Monteiro Garcia već je napravila DNK test koji je pokazao da ona nije majka 9-mjesečnog dječaka. Rezultate testa pokazala je glavnoj sestri u bolnici.

Regionalna bolnica u kojoj su dječaci rođeni zanijekala je bilo kakve zloporabe. Još nije jasno kako su bebe predane "krivim" majkama. Vjerojatno je došlo do zamjene identifikacijske narukvice s pravim imenom roditelja.

Sutkinja Janaina Rebucci Denazanetti naredila je novo DNK testiranje kako bi se utvrdilo tko su roditelji koje bebe. U međuvremenu majke održavaju kontakt kako bi dječaci izgradili međusoban odnos.