Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brazil: Nakon nesreće djelomično otvorena zračna luka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračna luka Congonhas u centru Sao Paola djelomično je otvorena nakon što je dan ranije bila zatvorena nakon nesreće s Airbusom A320 brazilske aviokompanije TAM sa 176 putnika, objavilo je vodstvo luke.

"Zračna luka Congonhas djelomično je ponovno otvorena, ali samo na pomoćnoj pisti jer će glavna biti zatvorena", objavila je agencija Infrarero pozivajući se na službene izvore u zračnoj luki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upoznao djevojku putem interneta Zbog ljubavi već 13 dana živi u zračnoj luci Slika nije dostupna Zatvara se najprometnija brazilska zračna luka?

Zrakoplov Airbus 320 brazilske kompanije TAM sa 176 putnika i članova posade, pri slijetanju u Sao Paulu po kišnom vremenu izletio je s piste, prešao prometnu cestu, udario u benzinsku crpku i zapalio se, pri čemu je, kako se strahuje, u zrakoplovu i na zemlji poginulo do 200 ljudi, javile su novinske agencije.

Zračna luka Congonhas je namijenjena za domaće letove i preko nje se odvija najveći domaći zračni promet u Brazilu. 

>> Najmanje 200 mrtvih u zrakoplovnoj nesreći

Istodobno je počela operacija izvlačenja tijela iz ostataka
zrakoplova i vatrogasci su do sada uspjeli izvući 90 tijela.
Vatrogasci su izjavili da ne očekuju da će biti preživjelih. Tri osobe izvučene iz zgrade preživjele su udar, ali su podlegle ozljedama u bolnici.

Što se tiče piste na kojoj se dogodila nesreća, na njoj su u srijedu počeli radovi postavljanja odvodnih kanala kako bi se olakšalo uklanjanje kišnice.

U ponedjeljak navečer, dan prije tragične nesreće zrakoplova
kompanije TAM u kojoj je poginulo oko 200 ljudi, turbohelikopter kompanije Pantanal s 21 putnikom slijetao je na istu pistu te je malo izgubio kontrolu i zaustavio se na travi pokraj piste s probušenim gumama.

Između 14. svibnja i 29. lipnja glavna pista Congonhas bila je
zatvorena zbog radova ispravljanja nejednakosti asfalta i uklanjanja oštećenih dijelova asfalta s piste. No druga faza radova u kojoj su trebali biti napravljeni odvodni kanali za bolji odvod kišnice s piste trebala je početi u rujnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene