Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U moru migranata

'I MOJ BRAT TAKOĐER' Kosovski premijer objavio da je i njegov brat tražio azil u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski premijer objavio je u nedjelju na svojoj Facebook stranici da je njegov brat među tisućama migranata koji su tražili azil u Njemačkoj prošle godine.

"Točno je. Obitelj me informirala da je moj brat tražio azil u inozemstvu kako bi primio liječničku pomoć za tešku bolest koja se ne liječi na Kosovu", piše Isa Mustafa potvrđujući informacije tiska.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske

Premijer jedne od najsiromašnijih zemalja Balkana precizirao je da su njegov brat Ragip, njegovi nećaci i nećakinje krenuli prema zapadnoj Europi, ali su vraćeni u domovinu. "Ta samo potvrđuje da moja obitelj dijeli sudbinu drugih građana Kosova i njihove probleme", naveo je.

Prema informativnoj stranici Isajderi. com Ragip Mustafa je prešao Srbiju i Mađarsku na putu prema Francuskoj koja mu je odbila azil. Zatim je molbu za azil uputio u njemačku saveznu državu Rajna-Palatinat.

Prošle godine je više od milijun migranata, od kojih većina Sirijaca, prešlo Balkan kako bi tražili azil u zapadnoj Europi. Prema statistikama Europske unije oko 70.000 Kosovara je tražilo azil tijekom posljednje dvije godine, a njihova zemlja je četvrta po broju molbi azila iza Sirije, Afganistana i Iraka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene