Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brat ministrice pravosuđa osuđen zbog preprodaje droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jamala Datija, brata francuske ministrice pravosuđa Rachide Dati, prizivni sud na istoku Francuske osudio je na godinu dana strogog zatvora zbog preprodaje droge.

Dati, kojemu je s još trojicom suoptuženika sudio prizivni sud u Nancyju, u veljači je na prvostupanjskom sudu dobio šest mjeseci uvjetne zatvorske kazne, ali je državno odvjetništvo uložilo žalbu tražeći oštriju presudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Dati kojemu su 34 godine i dolazi iz obitelji marokanskih useljenika s jedanaestero djece, već je osuđen 2001. godine na tri godine zatvora, od čega 18 mjeseci strogog zatvora zbog preprodaje heroina.

Njegov odvjetnik, Frederic Berna rekao je kako 'ne može shvatiti očiti nesrazmjer između prvostupanjske presude donijete u vrijeme dok mu sestra nije bila ministrica i odluke donijete u utorak'.

Rachidu Dati (41) ministricom pravosuđa imenovao je predsjednik Nicolas Sarkozy u svibnju. Ona je oštrije kazne za kriminalce koji ponavljaju kaznena djela najavila kao jedan od svojih prioriteta otkako je postala ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene