Terrence Floyd, brat Georgea Floyda, čija je smrt izazvala prosvjede diljem SAD-a, posjetio je jučer mjesto na kojem je preminuo njegov brat i održao dirljiv govor u kojem je prosvjednicima poručio da se suzdrže od nasilja i uništavanja stvari.

Galerija


Brat Georgea Floyda održao je dirljiv govor na mjestu na kojem je ubijen njegov brat, čija je smrt pokrenula lavinu prosvjeda u SAD-u, od kojih su brojni nasilni.

Vezani članci Provjednici ispred Bijele kuće - 4 Kaos u SAD-u ne jenjava, uhićene tisuće ljudi, među njima i kći gradonačelnika New Yorka. Trumpa s obitelji odveli u podzemni bunker Berlin prosvjeduje zbog smrti Georgea Floyda - 4 Trump prijeti da će pokret ''Antifa'' proglasiti terorističkom organizacijom: Berlin i London se pridružili prosvjedima zbog Floydove smrti

Terrence je poručio ljudima da nastave s prosvjedima, no da se suzdrže od nasilja. "I dalje ćemo nastaviti s ovim, no mirno", rekao je Terrence Floyd.

Rekao je da nasilni prosvjedi "mogu na trenutak dati zadovoljštinu", no da uzrokuju štetu. Dodao je da su prečesti brutalni incidenti policije vodili do nasilnih prosvjeda koji nisu rezultirali u promjeni politike.

Brat Georgea Floyda održao govor i pozvao na miran prosvjed - 3
Bdijenje za Georgea Floydea - 2 Foto: Afp

''Razumijem da ste ljuti, ali ako ja ništa ne dižem u zrak, ne uništavam, ne radim nered u svojoj zajednici, što onda vi radite? Ništa ne radite! Jer ništa od toga neće vratiti mog brata'', kazao je.

"Sve ovo što radite, radite uzalud jer to neće vratiti moga brata natrag. On ne bi želio da ovo radite", rekao je kroz suze Terrence.

Poručio je okupljenima na bdijenju da situaciju mogu promijeniti tako što će prestati misliti da njihov glas nije važan te ih pozvao da izađu na izbore, ali ne samo na predsjedničke izbore, već sve. "Educirajte se, Ne čekajte da vam drugi kažu tko je tko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobijediti jer nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem. Tako ćemo ih prevariti, jer misle da ćemo nešto učiniti. Promijenimo to, učinimo ovo mirno, molim vas", rekao je.