Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje naftne mrlje

BP na saniranje štete potrošio 3,12 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska naftna tvrtka BP je izvijestila kako je za uklanjanje šteta prouzročenih curenjem nafte iz bušotine u Meksičkome zaljevu do sada potrošila oko 3,12 milijardi dolara, prenijeli su mediji.

U nedjelju su postavljena dva sustava za prikupljanje nafte, kojima se može skupiti 25,198 barela nafte. Od početka eksplozije krajem travnja i curenja nafte iz bušotine, na taj je način prikupljeno ukupno 585.400 barela nafte, stoji u izvješću koje je BP objavio na internetskim stranicama Londonske burze. Akcija prikupljanja nafte s površine oceana, koja je bila prekinuta tri dana zbog uragana Alexa, omogućila je prikupljanje 673.497 barela mješavine morske vode i nafte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trošak kompanije BP borba protiv naftne mrlje koštala osam milijardi dolara Slika nije dostupna Ukupna bilanca BP potrošio 6,1 milijarde dolara na borbu protiv mrlje

>> Naftna mrlja BP-a najveća svih vremena u Meksičkom zaljevu

>> Spoj hrvatske pameti i američke operative čisti mrlju

>> Radnik BP-a: Znali smo tjednima za kvar na platformi

>> BP pristao deponirati 20 milijardi dolara za odštete od naftne mrlje

Iz BP-ja su izvijestili kako je tvrtka duž američke obale postavila oko 900 km dugačke specijalne zaštitne plutače, nastojeći na taj način spriječiti daljnje širenje nafte. U borbi protiv zagađenja sudjeluje oko 44.500 ljudi, angažirana su 6. 563 plovila i 113 aviona. U priopćenju BP-ja također stoji kako je ta tvrtka primila 95.000 zahtjeva za odštetom, a do sada obavila plaćanje odštete u 47.000 slučajeva u iznosu od 147 milijuna dolara. izvijestila je lokalna policija. 'Na ovaj dan, koji je jedinstveno američki, podsjećamo se kako je naša deklaracija i naš primjer, postao vodeći primjer u svijetu', istaknuo je u prigodnom govoru u Washingtonu američki predsjednik Barack Obama. Procjenjuje se kako je proslavi 4. srpnja u samo u Washingtonu nazočilo više od 400.000 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene