Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Sabor nije konstituiran

'Odgovornost se ne može prebacivati na 10 posto saborskih zastupnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Mosta Božo Petrov nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Hrvatskog sabora, rekao je kako se odgovornost ne može prebacivati na deset posto saborskih zastupnika.

'Meni je iskreno žao ovoga što se sada dogodilo. Mi smo se nadali da će se zaista dogoditi konsenzus. To je bio dio onoga o čemu smo razgovarali jučer i s jednom i s drugom strankom. Ja bih volio da se to dogodilo, na žalost nije se to dogodilo. U ovoj situaciji se ne može konkretna odgovornost prebacivati na deset posto saborskih zastupnika, možemo nastaviti pregovore, ali jedino u slučaju kada su i jedna i druga strana u tome. U ovom trenutku volio bih da se konačno dogovore pa neka izglasaju svoga predsjednika sabora', rekao je Petrov novinarima napuštajući Sabor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Karamarko OBJASNIO IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

POLITIČKI ANALITIČAR ZA DNEVNIK.HR OBJAŠNJAVA Što će biti dalje, te koga će birači kazniti ako se ne konstituira Sabor

Na pitanje što će biti ako se ipak ne dogovore, kaže kako ne može suditi što će se dogoditi. 'Isto kao što jučer nisam htio izlaziti u javnost jer do zadnjeg trenutka ne možete znati kako će zastupnici glasati. Mogu samo reći što bismo mi voljeli, a voljeli bismo da se konačno postigne konsenzus, barem privremeno, jer smo cijelo vrijeme predlagali da bude privremeno do formiranja vlade', poručio je.

Podsjetimo, nakon što je SDP jedini predložio kandidata za predsjednika Sabora Roberta Podolnjaka iz redova Mosta, on je kandidaturu odbio te Sabor nije mogao biti konstituiran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene