Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Mosta Božo Petrov nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Hrvatskog sabora, rekao je kako se odgovornost ne može prebacivati na deset posto saborskih zastupnika.


'Meni je iskreno žao ovoga što se sada dogodilo. Mi smo se nadali da će se zaista dogoditi konsenzus. To je bio dio onoga o čemu smo razgovarali jučer i s jednom i s drugom strankom. Ja bih volio da se to dogodilo, na žalost nije se to dogodilo. U ovoj situaciji se ne može konkretna odgovornost prebacivati na deset posto saborskih zastupnika, možemo nastaviti pregovore, ali jedino u slučaju kada su i jedna i druga strana u tome. U ovom trenutku volio bih da se konačno dogovore pa neka izglasaju svoga predsjednika sabora', rekao je Petrov novinarima napuštajući Sabor.

POLITIČKI ANALITIČAR ZA DNEVNIK.HR OBJAŠNJAVA Što će biti dalje, te koga će birači kazniti ako se ne konstituira Sabor

Vezani članci Slika nije dostupna Božo Petrov na konzultacije došao ranije nego je trebao Slika nije dostupna IPAK ŽELE DALJE 'Nisam Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelje'

Na pitanje što će biti ako se ipak ne dogovore, kaže kako ne može suditi što će se dogoditi. 'Isto kao što jučer nisam htio izlaziti u javnost jer do zadnjeg trenutka ne možete znati kako će zastupnici glasati. Mogu samo reći što bismo mi voljeli, a voljeli bismo da se konačno postigne konsenzus, barem privremeno, jer smo cijelo vrijeme predlagali da bude privremeno do formiranja vlade', poručio je.

Podsjetimo, nakon što je SDP jedini predložio kandidata za predsjednika Sabora Roberta Podolnjaka iz redova Mosta, on je kandidaturu odbio te Sabor nije mogao biti konstituiran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook