Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u pariškoj zračnoj luci Roissy

Božić na aerodromu: Otkazane stotine letova, putnici nemoćni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg i led izazvali su u kaos u pariškoj zračnoj luci Roissy, trećoj u Europi, gdje su otkazene stotine letova, a deseci tisuća putnika su blokirani i strahuju da će Božić dočekati na aerodromu.

Tijekom večeri promet u pariškim zračnim lukama se polagano uspostavljao i za subotu se predviđa uobičajen promet u Roissyju, najvećoj francuskoj zračnoj luci, objavila je Generalna uprava civilnog zrakoplovstva. Noć između četvrtka i petka u zračnim lukama je 2.000 ljudi provelo noć, a francuski državni tajnik za prijevoz Thierry Mariani je ocijenio da postoji mogućnost da putnici dočekaju Božić na aerodromima.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Državna upava civilnog zrakoplovstva je otkazala letove zbog snijega, leda i nedostatka tekućine za odleđivanje zrakoplova, glikola. Mariani je priznao da problem predstavlja nedostatak sredstava za odleđivanje, dok u pariškoj regiji traje treći val hladnoće od početka prosinca, a glavna francuska tvornica odleđivača je u štrajku.

>> I na Badnjak zbog lošeg vremena prometne nevolje u Europi

Nakon postupnog vraćanja u normalu u petak navečer kada je u Roissy sletio prvi zrakoplov natovaren odleđivačem iz Sjedinjenih Država, Uprava za zrakoplovstvo je navela da za subotu nisu predviđena otkazivanja letova. Led i snijeg u petak su blokirali autoceste, željezničke pruge i zračne luke u Belgiji i Njemačkoj. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene