Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski premijer Borut Pahor ostat će u bolnici, gdje se liječi od teške upale srednjeg uha najmanje do kraja idućeg tjedna, ali se njegovo zdravstveno stanje popravlja.


Pahor je 'u dobroj psihofizičkoj kondiciji' i prima posjete, no u bolnici će na preporuku liječnika ostati najmanje do kraja idućeg tjedna, izjavio je na konferenciji za novinare predstojnik otorinolaringološkog odjela ljubljanskog Kliničkog centra dr. Miha Žargi.

Pahorovi liječnici sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli detalje o tijeku njegove bolesti jer su dosadašnje informacije o tome bile vrlo oskudne, pa su se pojavile glasine da premijer u odlasku ima tumor ili neku drugu opasnu bolest, što su liječnici danas zanijekali.

Riječ je, kako su ustvrdili, o atipičnoj upali srednjeg uha koju su izazvale dvije rijetke bakterije. Njegovo se stanje nakon intenzivne terapije antibioticima i dvaju kirurških zahvata stalno popravlja, smirivanje upale pokazuju i najnoviji laboratorijski nalazi, a Pahoru se vraća i sluh.

Žargi je kazao da je liječenje otežano i zato jer se premijer u odlasku u bolnicu javio sa zakašnjenjem. U bolnicu je prvi put primljen 12. prosinca popodne s jakim bolovima, a smetnje i slabost s gubljenjem ravnoteže osjećao je i dva tjedna prije toga, što znači da se upala razvijala duže vremena.

Pahor je na vlastitu želju prekinuo liječenje 20. prosinca, ali je nakon četiri dana zbog komplikacija ponovno hospitaliziran pa se njegovo liječenje sada nastavlja.

Budući da Pahor do imenovanja nove vlade nakon nedavnih prijevremenih izbora i dalje obavlja tekuće poslove, njega u privremenoj odsutnosti mijenja ministar za europske poslove i privremeni ministar gospodarstva Mitja Gaspari, dok ga na mjestu predsjednika Socijalnih demokrata (SD) privremeno zamjenjuje potpredsjednik stranke Patrick Vlačič. (HINA)

 

Vezani članci Granični prijelaz Bregana - Obrežje Susjedi u pandemiji najlakše mogu doći do Hrvatske, vlasti upozorile na kazne za putovanja bez opravdanog razloga Red za testiranje na koronavirus u Sloveniji Otvara se put prema izlaznoj strategiji: Susjedi bilježe sve bolje brojke, nadaju se ukidanju policijskog sata