Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro protiv

Boris Tadić protiv hajke na Milorada Dodika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić oštro se usprotivio hajci što se u BiH vodi protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika s namjerom da se uruši njegov osobni i profesionalni integritet, ponovivši da Srbija načelno i nedvosmisleno podupire teritorijalnu cjelovitost BiH, priopćeno je u četvrtak iz tiskovne službe srbijanskog predsjednika.

'Argumentiran dijalog o unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine jedini je način da se postigne demokratsko rješenje. Nikako ne bi valjalo da se ponovi nedavna prošlost, kad je demokratsku proceduru zamjenjivala uporaba sudstva u političke svrhe', rekao je Tadić.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik NIJE ODUŠEVLJEN Dodik Macronu poslao nesvakidašnju poruku: "Da vam objasnim što se zapravo zbiva..." Zastave Europske unije ESKALACIJA KRIZE Veleposlanici u BiH na hitnom sastanku: Unija neće tolerirati secesionističke korake

Istaknuvši kako je Srbija jamac Daytonskog sporazuma, srbijanski je predsjednik dodao da su ustavne promjene moguće samo dogovorom demokratski izabranih legitimnih predstavnika triju konstitutivnih naroda - Srba, Bošnjaka i Hrvata. Ustvrdio je da se 'Srbija snažno zalaže za stabilnu Republiku Srpsku, a time i Bosnu i Hercegovinu', navedeno je u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene