Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Srbije Boris Tadić oštro se usprotivio hajci što se u BiH vodi protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika s namjerom da se uruši njegov osobni i profesionalni integritet, ponovivši da Srbija načelno i nedvosmisleno podupire teritorijalnu cjelovitost BiH, priopćeno je u četvrtak iz tiskovne službe srbijanskog predsjednika.


'Argumentiran dijalog o unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine jedini je način da se postigne demokratsko rješenje. Nikako ne bi valjalo da se ponovi nedavna prošlost, kad je demokratsku proceduru zamjenjivala uporaba sudstva u političke svrhe', rekao je Tadić.

Vezani članci Ilustracija: GettyImages Uhljeb: Riječ koje nema u hrvatskom jeziku, a širi se bez kontrole "podlo, nisko i odvratno" Milorad Dodik (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Američki veleposlanik u BiH Dodiku dao "packu": Sankcije ostaju sve dok ne promijeni ponašanje

Istaknuvši kako je Srbija jamac Daytonskog sporazuma, srbijanski je predsjednik dodao da su ustavne promjene moguće samo dogovorom demokratski izabranih legitimnih predstavnika triju konstitutivnih naroda - Srba, Bošnjaka i Hrvata. Ustvrdio je da se 'Srbija snažno zalaže za stabilnu Republiku Srpsku, a time i Bosnu i Hercegovinu', navedeno je u priopćenju.