Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još ne, ali...

Boris Johnson razmišlja o ukidanju financiranja javnog servisa? "Svakako to razmatram"

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski premijer Boris Johnson zapitao se u ponedjeljak zašto BBC i dalje prima godišnju pristojbu koju plaćaju kućanstva, što je dosad jedna od najvećih naznaka da bi financiranje glavnog britanskog servisa vijesti moglo biti ukinuto.

BBC, koji se financira od godišnje pristojbe u iznosu od 154,50 funta (oko 1368 kuna) koju plaćaju sva kućanstva koja gledaju televiziju, ima središnju prisutnost u britanskom kulturnom životu sa svojom televizijom, radiom i online sadržajem i dopire do 92 posto stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanija na nogama Supruga otkrila identitet BBC-jeva voditelja koji je usred seks skandala: Optužen za plaćanje eksplicitnih fotografija maloljetnicima Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda

Na pitanje građanina tijekom kampanje hoće li ukinuti pristojbu, Johnson je rekao da je pod pritiskom da ne "improvizira politiku u hodu".

"U ovoj fazi ne planiramo se riješiti svih televizijskih pristojbi, iako ja svakako to razmatram", kazao je

"Morate se zapitati ima li dugoročno smisla ta vrsta pristupa financiranju televizije, medijske organizacije, s obzirom na to kako se druge organizacije uspijevaju financirati", izjavio je Johnson uoči izbora koji će se održati u četvrtak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene