Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp

Britanski premijer Boris Johnson zapitao se u ponedjeljak zašto BBC i dalje prima godišnju pristojbu koju plaćaju kućanstva, što je dosad jedna od najvećih naznaka da bi financiranje glavnog britanskog servisa vijesti moglo biti ukinuto.


BBC, koji se financira od godišnje pristojbe u iznosu od 154,50 funta (oko 1368 kuna) koju plaćaju sva kućanstva koja gledaju televiziju, ima središnju prisutnost u britanskom kulturnom životu sa svojom televizijom, radiom i online sadržajem i dopire do 92 posto stanovništva.

Vezani članci Boris Johnson Johnson odbacuje zahtjev škotske premijerke za drugim referendumom o neovisnosti, Sturgeon mu ekspresno odgovorila Boris Johnson Johnson slavi pobjedu: "Više nema možda, napuštamo Europsku uniju. Stali smo na kraj prijetnjama o drugom referendumu"

Na pitanje građanina tijekom kampanje hoće li ukinuti pristojbu, Johnson je rekao da je pod pritiskom da ne "improvizira politiku u hodu".

"U ovoj fazi ne planiramo se riješiti svih televizijskih pristojbi, iako ja svakako to razmatram", kazao je

"Morate se zapitati ima li dugoročno smisla ta vrsta pristupa financiranju televizije, medijske organizacije, s obzirom na to kako se druge organizacije uspijevaju financirati", izjavio je Johnson uoči izbora koji će se održati u četvrtak. (Hina)