Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Pakistanu

Raznijeli 14 studentica pa napali preživjele na liječenju i pobili još 11 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan žalosti proglašen je u nedjelju u pakistanskom gradu Quetti nakon što su u subotu u dva napada naoružane osobe ubile 25 osoba, javlja BBC.

Nakon što je bomba u autobusu usmrtila 14 studentica i ranila 22, militanti su napali preživjele na liječenju i ondje ubili još 11 osoba. Četiri napadača također su ubijena, a jedan je uhićen, rekli su dužnosnici.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

>> Pakistan: Bomba u autobusu, poginulo najmanje 12 studentica

Dosad nije utvrđen jasan motiv napada ali se krivim smatra sunitska militantna skupina. Muškarac koji se predstavio kao njezin glasnogovornik kazao je za BBC da su napadi osveta za raniji napad sigurnosnih snaga na tu skupinu, Laškar-e-Džangvi, u kojem su ubijeni žena i djeca.

Quetta, grad od 900.000 stanovnika na jugozapadu zemlje, dugo je poprište sektaškog nasilja između sunitske i šijitske muslimanske zajednice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene