Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi će se nastaviti

Bombaški napadi u Moskvi ipak djelo čečenskih pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa čečenskih pobunjenika u videoporuci je rekao da je osobno naredio napade, koji će se i dalje nastavljati.

Vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov preuzeo je odgovornost za samoubilačke bombaške napade u moskovskoj podzemnoj željeznici u kojima je poginulo najmanje 39 ljudi, po videosnimci objavljenoj u srijedu na neslužbenoj internetskoj stranici islamskih pobunjenika.

Pročitajte i ovo Adam Kadirov Heroj Čečenske Republike Čečenski vođa imenovao svog sina (15) šefom osiguranja: "On već ima veliko praktično iskustvo" Zarobljeni pilot Philip Mehrtens SAD ŽELE PREGOVORE Osveta pobunjenika: "Ubili smo 13 vojnika koji su spašavali zarobljenog pilota s Novog Zelanda"

Umarov, koji sebe naziva 'emir kavkaskog emirata', rekao je u videoporuci da je osobno naredio napade i da će se napadi na Rusiju nastaviti. 'Kao što znate, 29. ožujka u Moskvi, izvedene su dvije posebne operacije kako bi se uništili nevjernici i poslao pozdrav FSB-u', rekao je Umarov u četiri i pol minute dugoj poruci na www.kavkazcenter.com.

>> 'Napad u Moskvi je totalni neuspjeh sigurnosnih službi'

'Obje operacije izvršene su po mojoj naredbi i nisu posljednje', kazao je, a iza njega se na snimci mogla vidjeti šuma. Govorio je ruski s izrazitim stranim naglaskom i dodao da govori na dan 29. ožujka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene