Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u noći

KRVAVI POHOD OD 7 MINUTA Bacili bombe na luksuzne hotele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je deset osoba ubijeno u eksplozijama automobila bomba na parkiralištima dva dobro čuvana luksuzna hotela u Bagdadu, glavnome gradu Iraka u kojem je u veljači ukinut policijski sat, prenose u petak agencije.

U eksplozijama koje su se dogodile kasno u četvrtak u razmaku od sedam minuta, ozlijeđeno je 30 osoba, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bombaš aktivirao prsluk s eksplozivom Bagdad: Islamska država preuzela odgovornost za napad, 41 osoba poginula Slika nije dostupna Bombaš samoubojica Desetero poginulih u bombaškom napadu u Bagdadu

Meta prve bombe bio je hotel Babylon, u kojem vladini dužnosnici održavaju sastanke i novinske konferencije, a druga je bomba eksplodirala pred hotelom Meridian.

Iračke vlasti ukinule su desetljetni policijski sat u Bagdadu u veljači u pokušaju da gradu vrate osjećaj normalne prijestolnice i u vrijeme kada su vladine snage imale uspjele u borbi protiv Islamske države (IS) koja je osvojila znatne dijelove Iraka.

Međutim, broj bombaških napada od tada je porastao.

Pobunjenici IS-a osvojili su grad Ramadi zapadno od Bagdada 17. svibnja što je bio najteži udarac iračkoj vladi otkako joj u borbi protiv IS-a pomaže zračnim udarima međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama.

Hotel Babylon i Sheraton bili su mete koordiniranih napada u siječnju 2010, kao i hotel Hamra koji nije nikada poslije otvorio svoja vrata. U tim samoubilačkim napadima 2010. je bilo ubijeno najmanje 36 osoba. Za njih je odgovornost preuzela Al Kaida u Iraku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene