Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj u Kabulu

Islamska država preuzela odgovornost za krvavi napad u kojem su poginule 63 osobe

Bombaš je napao svadbu (Foto: AFP)
Bombaš je napao svadbu (Foto: AFP) Foto: Afp
Bombaš samoubojica u subotu navečer u napadu u afganistanskom glavnom gradu na svadbenom slavlju ubio je 63, a ranio 182 osobe, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Talibani su negirali odgovornost za tu eksploziju u svadbenoj dvorani na zapadu Kabula, u manjinskom šijitskom susjedstvu, prepunom ljudi koji slave brak.

Pročitajte i ovo Na svadbi se urušio strop samostana najmanje 35 ozlijeđenih Užas na svadbi: Na uzvanike se srušio strop samostana, mladoženja i mlada u bolnici Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 7 Napad u Kabulu Bombaš samoubojica raznio se ispred centra za registraciju birača, poginulo 48 osoba

Napad je uslijedio kada talibani i SAD pokušavaju pregovarati o povlačenju američkih snaga iz Afganistana u zamjenu za predanost talibana sigurnosnim i mirovnim pregovorima s vladom koju podržava SAD.

Prije te samoubilačke eksplozije, u petak se u Pakistanu dogodio bombaški napad na džamiju, u kojemu je ubijen brat talibanskog vođe Haibatullaha Akhundzadam. U tom je napadu poginulo četiri osobe, oko 20 ih je ranjeno.  

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad. (Hina/A.T)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene