Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposleni evakuirani

Bomba u upravnoj zgradi Vegrada iz Velenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U upravnoj zgradi slovenskog građevinskog poduzeća 'Vegrada' iz Velenja, koje bankama i podizvođačima duguje nekoliko stotina milijuna eura, dok većina zaposlenih plaće nije dobila od svibnja, otkrivena je eksplozivna naprava, potvrdila je policija.

Predstavnik celjske policijske uprave Jože Senica izjavio je novinarima da su obavijest o eksplozivnoj napravi u zgradi u kojoj se u tom trenutku nalazilo desetak zaposlenih dobili oko 6:30 sati od jednog djelatnika 'Vegrada'. Nakon toga su policija i vatrogasci zaštitili mjesto događaja i evakuirali zaposlene. Posebna ekipa policijskih pirotehničara koja je u Velenje došla iz Ljubljane deaktivirala je eksplozivno sredstvo nešto poslije deset sati ujutro. Policija ne iznosi pojedinosti iz istrage, a po neslužbenim podacima koje prenose mediji, radilo se o ručnoj bombi postavljenoj u vratima zgrade.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

'Vegrad' iz Velenja jedno je od većih slovenskih građevinskih poduzeća, a ove je godine došlo u teškoće zbog velike zaduženosti i pada poslovanja u građevinarstvu uzrokovanog recesijom. Dugogodišnja direktorica 'Vegrada' Hilda Tovšak u ponedjeljak je dala ostavku. Prije toga predložila je da se nad insolventnim poduzećem provede postupak prisilne naplate u okviru koje bi vjerovnici dobili petinu svojih potraživanja. Ostavka je slijedila nakon višemjesečnih javnih kritika da je bivša direktorica i suvlasnica 'Vegrada' pokazala socijalnu neosjetljivost i da je već morala predložiti stečaj tvrtke.

Većini od 1700 zaposlenih, od kojih je mnogo gostujućih radnika iz BiH, od svibnja nisu isplaćene plaće, a budući da poduzeće nije u stečaju zaposleni ne mogu dobivati ni pomoć s burze rada. Slovenski mediji tvrde da je većina 'Vegradove' imovine, kao i imovina tvrtki koje je 'Vegrad' osnivao u Sloveniji i inozemstvu, zapravo u vlasništvu banaka koje su ga kreditirale, osiguravajući se hipotekom na njegovu imovinu i zgrade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene