Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Supruga suca Općinskog vijeća za prekršaje u Knježavcu, 57-godišnja Radica L., poginula je jučer otvorivši vrata stana u knjaževačkoj Ulici Branka Radičevića na broju 12 čime je aktivirala ručnu bombu M-57.


Bomba je, neslužbeno doznaje Blic, žicom bila privezana za kvaku, zamotana u papir te je samo skliznula kada je Radica otvorila vrata. Pretpostavlja se da je bomba bila namijenjena Radičinom suprugu, sucu Velimiru, kome su nepoznate osobe već prijetile telefonom.

Sudac obično prvi izlazi iz stana

Vezani članci Andrija Jarak Dnevnik Nove TV doznaje - muškarac koji je prijetio u sisačkoj školi nije bio naoružan: "I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi" Na radnike HEP-a bacio bombu - 2 Bombaš iz Pakraca u istražnom zatvoru: Prijavljen za trostruki pokušaj ubojstva i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari

Sudac počinje s poslom u sedam sati ujutro i obično prvi izlazi iz stana. No, jučer je Radica prije njega krenula kupiti kruh i aktivirala bombu čiji su joj geleri najviše zahvatili noge. Ubrzo je preminula od unutarnjeg krvarenja.

Sin našao majku u lokvi krivi

'Probudio me strašan tresak. Odmah sam potrčao prema izlaznim vratima. Gledao sam majku kako leži sva u lokvi krvi, pokušao sam joj pomoći. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali joj više nije bilo spasa', u šoku je ispričao sin Marko kojem je ostao samo jedan ispit do završetka Policijske akademije u Beogradu. Knjaževac je jučer bio preplavljen policijom koja je, osim iz susjednih gradova, stigla i iz Beograda te bila predvođena načelnikom kriminalističke Uprave MUP-a Srbije. Zgrada u kojoj obitelj suca živi odmah je blokirana, a svi stanari su zamoljeni da ne izlaze iz stanova dok se s njima ne obavi razgovor.