Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U uredima grčke ultradesničarske stranke u blizini Atene u utorak rano ujutro eksplodirala je bomba nanijevši veliku štetu, ali bez žrtava, rekao je policijski izvor.


Do eksplozije je došlo u lokalnim uredima stranke Zlatna zora u atenskom predgrađu Aspropyrgos. "Bila je to snažna eksplozija koja je prouzročila mnogo štete", rekao je policijski dužnosnik koji je zatražio da ne bude imenovan.

Vezani članci Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat" Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma

Na valu gnjeva javnosti zbog štednje, korumpiranih političara i ilegalnih imigranata Zlatna zora se pojavila neočekivano i postala treća po snazi grčka stranka, prema najnovijim istraživanjima javnoga mišljenja.

Istraživanje VPRC-a, neovisne tvrtke za istraživanje javnoga mišljenja, pokazalo je da stranka ima 14 posto potpore u listopadu, nakon što je na izborima u lipnju dobila 7 posto glasova.

>> Grčka: Pripadnici Zlatne zore napali imigrante

Nekoliko grčkih promatrača i političara reklo je kako bi Zlatnu zoru trebalo proglasiti protuzakonitom zbog njezine retorike i znakovlja koji su nalik na Nacističku stranku i grčku vojnu huntu 1967-1974. Stranka, međutim, niječe bilo kakvu sličnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook