Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fatalna pogreška

Bolničar ostao invalid nakon što su mu uklonili krivi komadić mozga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemarni kirurg tijekom operacije koja se naknadno pokazala nepotrebnom, odstranio je pacijentu pogrešni dio mozga za biopsiju i učinio ga doživotnim invalidom.

John Tunney iz Birminghama bio je podvrgnut biopsiji tumora na mozgu tijekom koje mu je kirurg odstranio komadić zdravog tkiva što je dovelo do jakog krvarenja. Kasnije se ustanovilo da je tumor bio benigan i da se mogao izliječiti tabletama. Posljedice nemara liječnika su katastrofalne.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Tunneyu je permanentno oštećen mozak, izgubio je dio pamćenja i vid te je nesposoban za samostalan život jer mu je stalno potreban nadzor. Osim toga više ne može hodati bez štapa. Bolnica je priznala grešku i ponudili su oštećenom pacijentu doživotno plaćanje medicinske skrbi koja mu je potrebna. Da bi priča bila tužnija John Tunney je djelatnik britanskog zdravstva i 23 godine je radio kao bolničar u hitnim slučajevima za što je bio i odlikovan, piše Daily Mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene