Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekala red u hladnoj prostoriji

Bolnica se ispričala ženi zbog poroda na podu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edinburška bolnica ostavila je ženu u trudovima da satima čeka bez nadzora te na kraju rodi na podu prostorije, unatoč bezuspješnim molbama za krevetom.

Vodstvo bolnice ispričalo se 36-godišnjoj Lynned Neilson čija je beba počela dolaziti na svijet dok je ona potpuno odjevena nekoliko sati stajala u hladnoj prostoriji čekala red za rađaonu. Kada je glavica djeteta izašla van, primalja je otrčala po plahte koje je stavila na pod te čekala da novorođenče, koje je imalo vrpcu omotanu oko vrata, izađe van, piše Times online.

Gospođa Neilson i njezin suprug Gavin uložili su službenu žalbu Ministarstvu zdravstva na bolnicu nakon spometnuog incidenta. Započeta je istraga, a bolnica je odmah izrazila duboko žaljenje zbog svojeg postupka. 

Par je u bolnicu došao 5. prosinca, no vidjevši da trudovi idu vrlo polako, otišli su kući. Kada su se vratili u 19 sati, rečeno im je da sjednu u čekaonicu. Trudovi su se ubrzali i gospodin Neilson je nekoliko puta molio da se pomogne njegovoj supruzi koja od bolova nije mogla hodati. Tada je prebačena u prijemnu ambulantu gdje ju je pregledala primalja.  

Žena je satima čekala u prostoriji, bez nadzora liječnika i primalja 'Rekla je da će se vratiti za 20 minuta i nakon toga je sve što je moglo otišlo po krivom, a primalja se nije vratila jer je imala druge pacijente', izjavio je Gavin. Nakon dva sata kada je primalja napokon došla, malena Orla bila je gotovo rođena. 

'Soba u kojoj smo bili nije bila grijana. Nije čak bilo ni pravog kreveta, moja je supruga ležala na kolicima. Bio sam izvan sebe, vikao sam i molio za pomoć, to mogu posvjedočiti svi koji su bili u čekaoni', dodao je Gavin.

Primalja je došla točno u trenutku kada je izašla glavica djeteta. 'Čim je došla stavila je plahte na pod  te izvukla bebu. Stajao sam kraj supruge dok je ona doslovno rodila na podu. Bio sam sretan što je primalja na kraju ipak došla jer me već uhvatila panika', objasio je Gavin.

Nakon poroda, gospođa Neilson smještena je u kolica, no tu čekanju nije bio kraj. Još je sat vremena provela u hodniku čekajući da ju premjeste u krevet u rodilištu. Bračni par Neilson ima već troje djece koja su rođena u Glasgowu, u Hong Kongu te u drugoj edinburškoj bolnici, a ovako loše iskustvo nikada nigdje nisu imali. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene