Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni ruski Boljšoj teatar trebao bi otvoriti svoja vrata u listopadu 2011., nakon kontroverzne višegodišnje obnove, objavila je agencija Interfax.


‘Pretpostavljamo da će povijesna zgrada Boljšoja biti otvorena 2. listopada, 2011. godine’, izjavio je zamjenik ravnatelja Anton Getman. ‘Ne usuđujem se riskirati i navesti neki raniji datum, ali ćemo učiniti sve da ga otvorimo 2. listopada’, dodao je, rekavši da bi ansambl mogao dobiti pristup povijesnoj pozornici u lipnju ili srpnju te godine.

Vezani članci Martina Spajić Krovovi prokišnjavaju, pa im propada namještaj, strepe od zime i čekaju pomoć grada: ''Devetogodišnja kći je za rođendan imala samo jednu želju...'' Obnova - 2 Zagrepčani gube nadu da će metropola ikad biti kao prije potresa: "Obnova grada je kao i čitava Hrvatska, jedna velika prevelika tuga"

Slavni Boljšoj zatvorio je svoja vrata 2005. zbog opsežne obnove derutne unutrašnjosti zgrade koja je trebala biti završena 2008. godine. Obnova se pokazala velikom sramotom za ruske kulturne vlasti, a ruski istražitelji već ispituju moguće višemilijunske pronevjere u tom poslu. (Hina)