Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadistička skupina Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, doznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.


Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili.

Vezani članci Dapchi (Foto: AFP) Boko Haram ponovno oteo više od 100 djevojčica Slika nije dostupna Boko Haram u brutalnom ubilačkom pohodu: Motornom pilom ljudima odrubljivali glave

Džihadisti Boko Harama napali su otoke Duguri i Dabar Wanzam te ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne milicije, za AFP.

Ribari iz okolice grada Bage redovito odlaze na nekoliko dana ribariti na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik milicije koja djeluje na tom području.

On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta.

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u veljači 2015., okolica grada još je nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru uporišta su džihadista.

Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi, a 2,6 milijuna je raseljeno te je uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti. (HINA)