Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadistička skupina Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, doznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.


Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili.

Vezani članci Azerbajdžanske snage Rusija zabrinuta zbog sukoba: "U Nagorno Karabahu raspoređuju se i džihadisti iz Libije i Sirije" Napad u Nigeriji (Foto: AFP) Ubijeni nakon povratka sa sprovoda: Najmanje 65 mrtvih u islamističkom napadu u Nigeriji

Džihadisti Boko Harama napali su otoke Duguri i Dabar Wanzam te ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne milicije, za AFP.

Ribari iz okolice grada Bage redovito odlaze na nekoliko dana ribariti na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik milicije koja djeluje na tom području.

On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta.

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u veljači 2015., okolica grada još je nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru uporišta su džihadista.

Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi, a 2,6 milijuna je raseljeno te je uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti. (HINA)