Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagađa se o 100 mrtvh

Boko Haram spalio četiri sela, bez riječi otvorili paljbu na mještane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjem napadu Boko Harama na četiri nigerijska sela spaljeno je na stotine domova, a govori se i o stotinjak ljudskih žrtava.

Brojni stanovnici četiriju sela na sjeveroistoku Nigerije uz granicu s Kamerunom postali su nove žrtve Boko Harama. Prema informacijama lokalnog stanovništva, ali i lokalnih vlasti, na stotine domova spaljeno je, a velik broj mještana ubijen je kada su teško naoružani muškarci u terencima upali u sela Goshe, Attagara, Agapalwa i Aganjara.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

Nigerijska vojska: 'Znamo gdje Boko Haram drži djevojke, no nećemo ići tamo'

Mještani su od napada bježali u susjedni Kamerun, no mnogi se nisu izvukli. Iako se točan broj mrtvih ne zna, nagađa se da se radi o stotinjak osoba, a lokalne vlasti kažu, za sad, kako su u ovom posljednjem napadu 'izgubili mnogo ljudi'.

'Ušli su u selo i počeli pucati iz kalašnjikova i RPG-ova spalivši cijelo selo. 300 domova i nekoliko džamija', rekao je Anna Goni, stanovnik Goshea koji se spasio pobjegavši u grad, piše CNN.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene