Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugi u svijetu

'Bogat, raznolik i iznenađujući': San Francisco dobiva gay muzej

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi muzej u SAD-u posvećen povijesti homoseksualnog pokreta trebao bi biti službeno otvoren u povijesnoj gay četvrti San Francisca.

'Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum' je drugi u svijetu, nakon što je takav muzej otvoren prije nekoliko desetljeća u Berlinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika nije dostupna Kraj mukama brojnih muškaraca VIDEO: Pljesak ruke i grudnjak pada!

Muzej bi trebao biti inauguriran u četvrti Castro. Među izloženim predmetima su i ružičaste očale, jeans i zviždaljka koji su pripadali Harveyu Millku, prvom gradskom vijećniku deklariranom homoseksualcu. Život Milka koji je ubijen 1978. opisan je u istoimenom filmu u kojem ga je utjelovio Sean Penn, za što je nagrađen Oscarom.

'Učinili smo sve što je u našoj moći da bi muzej bio bogat, raznolik i iznenađujući poput gay, lezbijskih, biseksualnih i transeksualnih zajednica', rekao je dužnosnik te ustanove Paul Boneberg.

On je naglasio da 'tisuće turista posjećuju svake godine četvrt Castro u potrazi za homoseksualnom kulturom. U novom muzeju otkrit će blaga naših arhiva koja odražavaju gotovo cijelo jedno stoljeće povijesti pokreta'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene