Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ozlijeđenih

FOTO: Avion uletio u jato od 200 ptica i prisilno sletio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov Boeing 737-700 na letu iz Dusseldorfa prema Prištini na Kosovu, morao je prinudno sletjeti nakon što je prilikom samog uzleta i brzini od 300 kilometara na sat, uletio u jato ptica.

Jato čvoraka na koje je zrakoplov naletio, poput 'projektila' su udarali po oplati, krilima i desnom motoru zrakoplova. 'Situacija je bila kritična, a Boeing je morao manevrirati samo s jednim motorom', kazao je za Bild 41-godišnji Jörg Handwerg, glasnogovornik pilotske unije Cockpit. U incidentu, osim nesretnih čvoraka, nije bilo stradalih osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez kontrole Selo u kojem vladaju scene iz Hitchcockovog horora Slika nije dostupna Nebeske vratolomije VIDEO: Čaroban ples desetina tisuća ptica

Pilot je postupio ispravno i nakon 45 minuta ponovno sletio u zračnu luku u Dusseldorfu. Glasnogovornik zračne luke Christian Witt rekao je kako je u naletu na jato ptica, najviše nastradao desni motor zrakoplova, kojeg tehničari provjeravaju, kako bi se utvrdila eventualna oštećenja. To je ujedno bila sreća u nesreći, dodao je Witt, što su čvorci naletjeli na samo jedan od motora. Zrakoplovna kompanija Germania, čiji je spomenuti zrakoplov, putnicima za Prištinu organizirala je zamjenski let.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene