Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov Boeing 737-700 na letu iz Dusseldorfa prema Prištini na Kosovu, morao je prinudno sletjeti nakon što je prilikom samog uzleta i brzini od 300 kilometara na sat, uletio u jato ptica.


Jato čvoraka na koje je zrakoplov naletio, poput 'projektila' su udarali po oplati, krilima i desnom motoru zrakoplova. 'Situacija je bila kritična, a Boeing je morao manevrirati samo s jednim motorom', kazao je za Bild 41-godišnji Jörg Handwerg, glasnogovornik pilotske unije Cockpit. U incidentu, osim nesretnih čvoraka, nije bilo stradalih osoba.

Vezani članci Ptice (Foto: brightside.me) Ptice će vam se uvući u noćne more kad vidite što skrivaju njihovi jezivi kljunovi Slika nije dostupna Selo u kojem vladaju scene iz Hitchcockovog horora

Pilot je postupio ispravno i nakon 45 minuta ponovno sletio u zračnu luku u Dusseldorfu. Glasnogovornik zračne luke Christian Witt rekao je kako je u naletu na jato ptica, najviše nastradao desni motor zrakoplova, kojeg tehničari provjeravaju, kako bi se utvrdila eventualna oštećenja. To je ujedno bila sreća u nesreći, dodao je Witt, što su čvorci naletjeli na samo jedan od motora. Zrakoplovna kompanija Germania, čiji je spomenuti zrakoplov, putnicima za Prištinu organizirala je zamjenski let.